Üniversitemiz “2022-2023 Strateji Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı” Gerçekleştirdi
4 Mart 2024 | 17:21

Üniversitemiz 2019-2023 Dönemi Güncellenmiş Stratejik Planına yönelik geliştirilen “2022-2023 Strateji Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Üniversitemizin 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya konulmuş olup, bir önceki dönemi kapsayan planın üç yıllık hedef gerçekleşmeleri ve hedef gerçekleşme oranlarının yükseltilebilmesi amacıyla hazırlanan 2022-2023 Strateji Eylem Planına yönelik yürütülen çalışmalar iç ve dış paydaşlarımızla birlikte değerlendirildi. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında Yeni Senato Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; strateji geliştirme kurul üyelerimiz fiili olarak katılırken, Üniversitemiz senato üyeleri, danışma kurulu üyeleri, kalite komisyonu üyeleri, akademik ve idari birim yöneticileri ve birim stratejik planlama ekip başkanları çevrim içi olarak katılım sağladılar.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve geldikleri tarihten itibaren tüm yönetim süreçlerinde değerlendirme ve değerlendirme sonuçlarına göre gerekli iyileştirmeleri sağlamak üzere önlem alma yönündeki çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Yıldız, bu kapsamda güncelledikleri stratejik planın bir yıllık uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi sonucunda hedef ve performans göstergeleri doğrultusunda atılacak adımları somutlaştırmak ve hedeflerinin gerçekleşme düzeyini artırmak üzere 2022-2023 Strateji Eylem Planını hazırladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, 2022-2023 Strateji Eylem Planında; eğitime ilişkin 5 hedefe yönelik 24, araştırmaya ilişkin 5 hedefe yönelik 15, girişimciliğe ilişkin 4 hedefe yönelik 12, toplumsal katkıya ilişkin 5 hedefe yönelik 9 ve kurumsallaşmaya ilişkin 5 hedefe yönelik 20 faaliyet yer aldığı bilgisini verdi.

Prof. Dr. Yıldız, benimsedikleri stratejik yönetim yaklaşımı ve kalite güvencesi ilkeleri doğrultusunda hazırladıkları bu planın altı aylık izleme sürecini Kalite Komisyonu ve Strateji Geliştirme Kurulunun koordineli çalışması ile Kalite İyileştirme Planları kapsamında gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Musa Yıldız, Eylem Planının yıllık değerlendirmesini ise Birim Stratejik Planları ile Eylem Planı kapsamında yapılan faaliyetlerin birlikte raporlanması için İdare Faaliyet Raporu hazırlık çalışmaları kapsamında yürüttüklerini dile getirdi.

Bugün birimlerden gelen raporlar doğrultusunda hazırlanan ve Strateji Eylem Planı kapsamında 2022-2023 döneminde Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetleri paylaşacaklarını kaydeden Prof. Dr. Musa Yıldız, Eylem Planı kapsamında faaliyetlerinin bir bölümünün yeni dönem planlarında yer alan hedef gerçekleşmelerini destekleyecek nitelikte olması nedeniyle Kalite İyileştirme Planı kapsamında izlenmeye devam edeceğini vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, 2022-2023 Strateji Eylem Planının uygulama ve izleme sürecinin yeni dönem planı için hazırlanacak olan Strateji Eylem Planına da temel teşkil edeceğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasını, toplantıya katılım sağlayan ve çalışmaya emek veren herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır tarafından “Gazi Üniversitesi 2019-2023 Dönemi Güncellenmiş Stratejik Planı 2022-2023 Strateji Eylem Planı” sunumu gerçekleştirildi. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

strateji toplantı-1strateji toplantı-1strateji toplantı-1strateji toplantı-1strateji toplantı-1

background image