Üniversitemizde Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
18 Ekim 2022 | 10:00

Üniversitemiz Stratejik Planı 2022 yılı ilk 6 aylık gerçekleşme sonuçlarını içeren Stratejik Plan İzleme Raporunun değerlendirilmesi ve Gazi Üniversitesi 2022-2023 Stratejik Eylem Planının birimlere tebliği amacıyla Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat ve Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Genel Sekreter Öğr. Gör. Ragıp Akyürek ile Genel Sekreter Yardımcısı Raşit Yıldırım’ın yanı sıra Strateji Geliştirme Kurulu fiili olarak katıldı. Üniversitemiz Stratejik Yönetim Ekibi, birim yöneticileri ve Kalite Komisyonu Üyeleri ise toplantıya çevrim içi olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından yapıldı. Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün, üniversitemiz adına önemli bir toplantı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Stratejik Plan 2022 İzleme Raporunu ilk kez birimlerimizle birlikte değerlendireceğiz. Aynı zamanda önümüzdeki dönem çalışmalarını somutlaştırmak üzere üniversitemizde ilk kez hazırlanan Gazi Üniversitesi 2022-2023 Stratejik Eylem Planını yürürlüğe alacağız” dedi.  

Prof. Dr. Musa Yıldız, tüm birim yöneticilerinden üniversitemizin stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarını hassasiyetle yürütmelerini, bu amaçla 2022-2023 Stratejik Eylem Planında sorumlu ya da iş birliği yapılacak olan birimlerin belirlenen görevleri takvime uygun olarak tamamlamalarını, tüm harcama birimlerinin kurum planıyla uyumlu hazırladıkları Birim Stratejik Planlarının yıllık değerlendirme çalışmalarını mutlaka yapmalarını ve yeni dönem stratejik plan çalışmalarına gereken desteği vermelerini istedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, toplantıda ele alınacak olan rapor ve plan kapsamındaki çalışmaların başarısının, bugünün Gazilileri tarafından “Araştırma Üniversitesi” vasfının, gelecek Gazililere miras bırakılmasının birer teminatı olacağını ifade etti. Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasını, Stratejik Yönetim Ekibine 2024-2028 plan çalışmalarında başarılar dileyerek tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Stratejik Plan hedeflerine ulaşmak için atılacak adımları somutlaştırmak üzere Gazi Üniversitesi 2022-2023 Yılı Stratejik Eylem Planının uygulamaya alınacağını anlattı. Prof. Dr. Fazlı Polat, Stratejik Planlama Müdürlüğü tarafından taslağı hazırlanan ve Strateji Geliştirme Kurulu tarafından onaylanan Stratejik Yönetim Yönergesiyle, üniversitemizdeki stratejik yönetim sürecinin tüm bileşenleriyle tanımlandığını ifade etti.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Planlama Müdürlüğü Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Nurgül Durmuş Şenyapar; Strateji Geliştirme Kurulu, Stratejik Plan 2022 İzleme Raporu, 2022-2023 Stratejik Eylem Planı çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

-1-1

background image