Gazi Üniversitesi 2022-2023 Strateji Eylem Planı ve Kalite İyileştirme Planı uyumlaştırma çalışması yürütüldü
11 Eylül 2022 | 23:36

Üniversitemiz stratejik hedeflerinin performansını artırmak ve gösterge gerçekleşmelerini iyileştirmek amacıyla yürürlüğe girecek olan Gazi Üniversitesi 2022-2023 Strateji Eylem Planı taslağı, Rektör Yardımcısı ve Strateji Geliştirme Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Fazlı Polat ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın başkanlıklarında gerçekleştirilen Ortak Çalışma Grubu toplantısıyla uyumlaştırıldı. Toplantıya Strateji Geliştirme Kurulu ve Kalite Komisyonundan görevlendirilen üyeler ile Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Planlama Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Üniversitemiz 2019-2023 Dönemi Stratejik Planında yer alan hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyetlerin belirlenerek Gazi Üniversitesi 2022-2023 Strateji Eylem Planının uygulamaya alınması için başlatılan paydaş katılımlı kapsamlı çalışmayla tüm birimlerimizin strateji eylem planında yer almasını önerdikleri faaliyetler derlendi. Stratejik Planlama Müdürlüğü tarafından bir araya getirilerek Strateji Geliştirme Kurulu üyelerine sunulan taslak plan, hedef kartı görev dağılımına uygun olarak Kurul üyeleri tarafından incelenerek her bir hedefe ulaşmak için yapılması gereken faaliyetler saptandı. Üniversitemizde stratejik planlama ve kalite çalışmalarının uyumlaştırılması amacıyla Strateji Geliştirme Kurulu ve Kalite Komisyonu üyelerinden oluşturulan Ortak Çalışma Grubu tarafından Strateji Eylem Planı ve Kalite İyileştirme Planı kapsamında yer alan faaliyetler, uygulanabilirliği ve somut katkısı göz önünde bulundurularak Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat ve Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında yeniden değerlendirildi ve Strateji Eylem Planı taslak belgesi, Strateji Geliştirme Kuruluna sunulmak üzere karara bağlandı.

Gazi Üniversitesi 2022-2023 Strateji Eylem Planı, Kurul Başkanı Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız onayıyla Üniversitemiz birimlerine tebliğ edilecek ve tüm birimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Stratejik Plan Değerlendirme Toplantısıyla uygulamaya alınacak.

background image